Gravity Simulator
http://www.orbitsimulator.com/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Discussion >> Rotating Frame problem
http://www.orbitsimulator.com/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1300842420

Message started by atomic7732 on 03/22/11 at 18:06:58

Title: Rotating Frame problem
Post by atomic7732 on 03/22/11 at 18:06:58

I'm using the new Beta version and I can't get rotating frame to work ;(

It sets the Period to 0 for any object I choose. Then when I turn rotating frame on after it's been turned off, the frame doesn't even show anything.

Title: Re: Rotating Frame problem
Post by Tony on 03/22/11 at 19:28:55

Make sure that the object you choose orbits another object.  Also make sure that the object you choose has the object it orbits set as its "reference object".  For example, If you open any solar system simulation, goto menu Edit Objects, choose Earth, and verify that the Sun is selected as its reference object.  Otherwise, Gravity Simulator has no idea how to compute its period.

Title: Re: Rotating Frame problem
Post by atomic7732 on 03/24/11 at 18:56:48

Still 0... :( I checked to see if the reference object was Sun, and it is...

Title: Re: Rotating Frame problem
Post by Tony on 03/25/11 at 13:54:39

Post your .gsim file here and I'll have a look.

Title: Re: Rotating Frame problem
Post by nascarnik on 04/01/11 at 15:50:37

ive actually run into this problem recently as well
the only difference is it will work right up until i click the lock frame check underneath the reference object and then the screen just goes black and i cant use it under that save file anymore

Gravity Simulator » Powered by YaBB 2.1!
YaBB © 2000-2005. All Rights Reserved.